Etusivulle
Kirjavaliot Arvosteluperiaatteet Tuomaristo FAQ Svenska
English
 
 
Vuoden kaunein kirja
Kaunokirjallisuus
Lasten ja nuorten kirjat
Oppikirjat
Tietokirjat
Kuvateokset
Sarja-asut
Kannet
Lehdistötiedote
 
Vuoden 2003 Kirjavaliot

60 vuotta suomalaista kirjataidetta

Suomen kirjataiteen komitean 60. juhlavuosi käynnistyy vuoden 2005 kirjavalioiden valinnalla
Tervetuloa mukaan!

Suomen Kirjasäätiön yhteydessä toimiva Suomen kirjataiteen komitea valitsee vuosittain vuoden kauneimpien suomalaisten kirjojen kirjavalioiden kokoelman. Omassa ryhmässään valitaan vuoden onnistuneimmat suojapäällykset. Komitea nimeää myös vuoden kauneimman kirjan. Valituille kirjoille jaetaan kunniakirjat ja kirjakokoelma on esillä kirjanäyttelyissä, kirjastoissa ja kirjamessuilla.

Kustantajat (myös kirjapainot / julkaisijat / suunnittelijat jne) voivat lähettää vuoden 2005 aikana ilmestyneet kirjat arvosteltaviksi Suomen kirjataiteen komitealle 31.12.2005 mennessä. Jokaisen kirjan mukana tulee olla täytetty ilmoittautumislomake.

Kirjat ja ilmoittautumislomakkeet tulee toimittaa 31.12.2005 mennessä osoitteeseen:

SUOMEN KIRJATAITEEN KOMITEA
Helsingin yliopiston kirjasto
Maarit Huttunen
PL 26 (Teollisuuskatu 23)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Elektronisessa muodossa olevia kirjoja ei toistaiseksi oteta arvioitaviksi. Suojapäällysten arvosteluun lähetetyistä kirjoista riittää tieto päällyksen suunnittelijasta ja kirjan kustantajasta. On myös tärkeää, että lähettäjän tai yhteyshenkilön nimi ja osoitetiedot liitetään mukaan.

Suomen kirjasäätiö laskuttaa kultakin arvosteltavaksi lähetetyltä kirjalta 65 euron osallistumismaksun toiminnan osittaiseksi rahoittamiseksi. Kokoelmaan valittavista kirjoista pyydetään kustantajalta myöhemmin lisäkappaleita näyttelyitä varten.

Ilmoittautumislomakkeen voi ladata omalle koneelle tästä.Lomakkeen voi täyttää ja tulostaa Adoben Acrobat-ohjelmalla. Tarvittaessa lomakkeita ja lisätietoja saa Helsingin yliopiston kirjastosta:
puh. (09) 191 44329Ilmoittautumislomake
faksi (09) 191 44341
e-mail maarit.huttunen(at)helsinki.fi

Sivun yläosaan