Vuoden kauneimmat kirjat
Suomen kirjataiteen komiteaIlmoita kirjaMitä arvioidaanJuryFaqYhteystiedot
SvenskaEnglish

Vuoden 2008 kauneimmat kirjat


Suomen Kirjasäätiön yhteydessä toimiva Suomen kirjataiteen komitea valitsee vuosittain vuoden kauneimpien suomalaisten kirjojen kokoelman. Omassa ryhmässään valitaan vuoden onnistuneimmat suojapäällykset. Komitea nimeää myös vuoden kauneimman kirjan.
Valituille kirjoille jaetaan kunniakirjat ja kirjakokoelma on esillä kirjanäyttelyissä, kirjastoissa ja kirjamessuilla.

Kustantajat (myös kirjapainot / julkaisijat / suunnittelijat jne) voivat lähettää vuoden 2008 aikana ilmestyneet kirjat arvosteltaviksi Suomen kirjataiteen komitealle 31.12.2008 mennessä. Jokaisen kirjan mukana tulee olla täytetty ilmoittautumislomake.

Kirjat ja ilmoittautumislomakkeet tulee toimittaa 31.12.2008 mennessä
osoitteeseen:

SUOMEN KIRJATAITEEN KOMITEA
Kansalliskirjasto
Seija Tuomaala
PL 26 (Teollisuuskatu 23)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Elektronisessa muodossa olevia kirjoja ei toistaiseksi oteta arvioitaviksi. Suojapäällysten arvosteluun lähetetyistä kirjoista riittää tieto päällyksen suunnittelijasta ja kirjan kustantajasta. On myös tärkeää, että lähettäjän tai yhteyshenkilön nimi ja osoitetiedot liitetään mukaan.

Suomen kirjasäätiö laskuttaa kultakin arvosteltavaksi lähetetyltä kirjalta 75 euron osallistumismaksun toiminnan osittaiseksi rahoittamiseksi. Kokoelmaan valittavista kirjoista pyydetään kustantajalta myöhemmin lisäkappaleita näyttelyitä varten.

Ilmoittautumislomakkeen voi ladata omalle koneelle tästä. Lomakkeen voi täyttää ja tulostaa Adoben Acrobat-ohjelmalla. Tarvittaessa lomakkeita ja lisätietoja saa Kansalliskirjastosta:
puh. 050 310 2726
e-mail seija.tuomaala(at)helsinki.fi

Vuoden 2008 kirjavalioiden kokoelma julkistetaan maaliskuussa 2009.