Ilmoittautuminen
Kauneimmat kirjat 2021 -kilpailuun

lmoittautuminen on mahdollista vain tällä lomakkeella. Kirjan tekijätietojen lisäksi vaaditaan myös kuva kirjan etukannesta.

Kilpailuun osallistuvien kirjojen on oltava keskeisiltä osiltaan suomalaisia. Kilpailuun voi osallistua myös ulkomailla painettu kirja.

Kilpailuun ilmoittaudutaan kategorioittain. Kilpailukategoriat ovat: kaunokirjat, tieto- ja oppikirjat, taide- ja valokuvakirjat, lasten- ja nuortenkirjat, sarjakuvakirjat ja erikoiskirjat. Onnistuneimmat kannet -kategoriaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Kilpailukirjoilla on oltava ISBN-numero. Poikkeuksena erikoiskirjat-kategoria, johon voidaan ilmoittautua myös ilman ISBN-numeroa. Erikoiskirja voi olla esimerkiksi taiteilijakirja, aikakauslehden ja kirjan elementtejä yhdistävä bookazine, pienipainoksinen omakustanne tai muu kategorioiden ulkopuolelle jäävä kirja.

Kirjat on toimitettava 31.12.2021 mennessä Kansalliskirjastoon. Kilpailuun lähetettyjä kirjoja ei palauteta. Jokaisesta arvioitavaksi lähetetystä kirjasta peritään 85 € osallistumismaksu. Jos kirjan painosmäärä on alle 100 kpl, osallistumismaksu on 50 €. Ilmoittautumismaksu on maksettava viimeistään 31.12.2021. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumislomakkeen lopussa. HUOM: Kokoelmaan valituista kirjoista – myös erikoiskirjoista – vaaditaan myöhemmin 6 lisäkappaletta kotimaisia ja kansainvälisiä näyttelyitä varten.

Palkitut kirjat kiertävät näyttelyissä kotimaan kirjastoissa, Helsingin kirjamessuilla sekä Tukholman Kansalliskirjastossa (Kungliga biblioteket), Tallinnassa, Tartossa, Leipzigin kirjamessuilla maailman kauneimpien kirjojen näyttelyssä (Schönste Bücher aus aller Welt) sekä Frankfurtin kirjamessuilla (Buchkunst International). Palkitut kirjat säilytetään Kansalliskirjastossa sekä Saksassa Deutsches Buch- und Schriftmuseumissa.

Ilmoita kirja

  Valitse kilpailukategoria*
  Välj tävlingskategori*

  Painosmäärä
  Upplaga

  Kuva kirjan kannesta*
  Liitä tähän kuva kirjan etukannesta jpg- tai pdf-tiedostona (max 1 Mt ).
  En bild på bokpärmen*
  Tillfoga här bilden på bokpärmen antingen som jpg- eller pdf-fil (max 1 MB).

  Osallistumismaksu

  Osallistumismaksu 85 €/kirja tai 50 €/kirja (painosmäärä alle 100 kpl) on maksettava viimeistään 31.12.2021.

  Suomen kirjataiteen komitea
  IBAN: FI08 1228 3000 0008 00
  BIC: NDEAFIHH

  Huom! Kirjoita ilmoittamasi kirjan/kirjojen nimi viestikenttään. Voit maksaa samalla tilisiirrolla enintään kolmen kirjan osallistumismaksun. Jos kirjoja on enemmän kuin kolme, otathan yhteyttä ennen maksun suorittamista: .

  Kirjan toimittaminen

  Toimita kirja 31.12.2021 mennessä osoitteeseen

  SUOMEN KIRJATAITEEN KOMITEA
  c/o Kansalliskirjasto
  Kauneimmat kirjat -kilpailu
  PL 15
  00014 Helsingin yliopisto

  Käyntiosoite: Unioninkatu 36, Helsinki

  HUOM! Kilpailuun lähetettyjä kirjoja ei palauteta.

  Back to top