Kauniiden kirjojen vuosi 2022

KIRJATAITEEN VUODEN KAUNEIN KIRJA 2022:
Manuaali

Kirjataiteen vuoden 2022 kauneimman kirjan arvonimen saa Klaus Maunukselan teos Manuaali (Kustannusyhtiö Kosmos). Kirjan ulkoasun on suunnitellut Viivi Prokofjev.

Vuoden kaunein kirja, Manuaali, on todellakin kuin käsikirja, kevyen pehmeästi käteen istuva ja käsinkosketeltava, täydellisen funktionaalinen kirjaesine. Teoksen harkitun herkulliset yksityiskohdat palvelevat lukijaa ja osaavat yllättää. Pyöreät kulmat, pieni koko, pyörittämään aktivoiva takakannen ladonta, sumennetut sivut ja manuaalimainen kuvaliite luovat vaihtelevarytmisen visuaalisen dramaturgian.

Kauneimmat kirjat 2022 -kokoelmaan valittiin 27 kirjaa kuudesta eri kategoriasta: kaunokirjat, tieto- ja oppikirjat, taide- ja valokuvakirjat, lasten- ja nuortenkirjat, sarjakuvakirjat sekä erikoiskirjat. Eri kategorioissa palkittavien määrä suhteutettiin laadun lisäksi arvioitavaksi lähetettyjen teosten lukumäärään. Lisäksi palkittiin 11 onnistunutta kantta.

Kauneimmat kirjat 2022 -kokoelma kiertää näyttelyissä Suomessa ja Euroopassa. Kansalliskirjaston kahvilagalleriassa kirjat ovat esillä 31.8.2022 saakka. Lisäksi kirjat osallistuvat Best Book Design from all over the World -kilpailuun tammikuussa 2024.

 

SUOMEN KIRJATAITEEN KOMITEA

Lisätietoja
Suomen kirjataiteen komitean puheenjohtaja
Annukka Ahopalo
Puh. 040 503 1161

Suomen kirjataiteen komitean sihteeri
Senni Hänninen
Puh. 045 269 8887

MEDIATIEDOTE_2022

MEDIATIEDOTE_Ode to Construction

Kuvapaketti Voittaja Manuaali

Kuvapaketti Ode to Construction

Back to top